Doelen 2016 ‘Focus on progress not perfection’

Doelen 2016 ‘Focus on progress not perfection’

2014 was epic, 2015 kon beter, maar was extreem nuttig en noodzakelijk om bepaalde dingen te leren.
Nu is het aan mij om dit jaar die lessen mee te nemen en succesvol in te vullen. 2016 en 2017 kunnen twee oogstjaren worden, als ik mijn kaarten goed speel.
In de video, waarin ik mijn grootste leermomenten van 2015 besprak, had ik het over meer structuur, (bij het maken van bepaalde stappen, die tot beoogde doelen leiden) en meer focus op mijn belangrijkste doelen: Poker en mijn Blog.

Poker:

Eindbaas worden in 6-max no limit holdem: ‘Top 10 van de wereld.’
Niet echt een meetbaar doel, maar het beoogd eindstation is 25-50 op Pokerstars. En daar regular vs. regular zonder visjes te kunnen spelen en dat op zijn minst break-even.
Dat klinkt niet erg indrukwekkend, maar break-even is al ambitieus genoeg. Je speelt tenslotte constant tegen de beste spelers van de wereld. Het doel is moeilijk te meten en om eerlijk te zijn ook meer een richtpunt. Ik wil het beste uit mezelf halen en we zullen zien, waar we dan uitkomen. Het leek mij het best om doelen te stellen die op het traject focussen en niet op het einddoel. Wat moet ik nu doen om over, let’s say 500 dagen, te komen waar ik wil zijn.

Studiedoelen:
Wekelijks 6 x 3 uur, 18 uur totaal
Grinddoelen
5 dagen per week 5-6 uur grinden, 30 uur totaal
Professionaliteit doelen

  • Voor elke sessie een warming up doen en na elke sessie kort reviewen hoe het ging.
  • Mijn progressie elke twee weken met mijn coach doornemen en op mijn blog bespreken.

Het studiedoel is heilig, aangezien zonder gefocuste improvement de missie hoogstwaarschijnlijk kansloos is. Een dag niet willen spelen is akkoord, als het maar niet te vaak gebeurt. Het effect daarvan op mijn lange termijn doelen valt wel mee.
Vorig jaar heb ik periodes hard gewerkt en daarin aardige progressie gemaakt. Ik ben benieuwd, als ik een constante verbetering kan realiseren, wat voor stappen ik dan kan maken. Misschien dat de dagelijkse drie uur studie nog langer moet, maar voor de komende 90 dagen houd ik het hierbij.

Blog:

Soms mis ik in poker echte voldoening en het gevoel dat ik iets bijdraag aan de maatschappij.
Vandaar dat ik mijn blog een serieus onderdeel wil laten worden van mijn wekelijkse schema. Ik hoop dat ik door constant te bloggen, mensen kan inspireren en beïnvloeden om groter te gaan denken en hen meer zelfvertrouwen te geven in wat mogelijk is.
Ik geloof er heilig in dat succes vooral ‘psychologie’ is en dat succes voor iedereen een haalbaar doel is. Als ik mijn doelen zou halen en kan laten zien dat het niks anders is dan gewoon gefocuste effort, lijkt me dat erg cool.
Elke maandag zal ik 50-75% van de dag besteden aan mijn blog en elke vrijdag met een video uitkomen. Deze video’s zullen bestaan uit poker of personal development-content.
Ook zal er maandelijks een video-update komen en kunnen jullie af en toe iets randoms verwachten over wat ik interessant genoeg vind om te delen. Denk aan een boekbespreking of een bepaald concept of gedachte, waar ik veel mee bezig ben.

Blog doelen:

  • Minimaal 52 video’s
  • Minimaal 6 bookreviews
  • Minimaal een keer een 30 dagen challenge organiseren, waar iedereen aan me kan doen.

Subdoelen:

Mijn subdoelen zijn wat minder belangrijk voor me. Dat wil echter niet zeggen dat ik er weinig energie aan ga besteden. Ik maak echter wel een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken.
Een keer niet sporten of wat minder sociale activiteiten ondernemen is niet erg. Daar zal ik over een jaar geen andere persoon door zijn. Als ik deze doelen voor gemiddeld 75% haal, ben ik dik tevreden. Het klinkt misschien raar om doelen te stellen, waarvan je weet dat je ze hoogstwaarschijnlijk niet gaat halen, maar ik zie het meer als een richtpunt. Het is gewoon niet realistisch om te denken dat ik elke dag 100% kan geven.
Als ik dus keuzes moet maken, kies ik voor mijn hoofdoelen. Wel zal ik proberen om mijn doelen serieus te nemen door enigszins on track te blijven, dus om de gewoonten in stand te houden. Om een voorbeeld te geven: Als ik niet naar de gym ga, zal ik wel 15 minuten thuis op mijn yogamatje gaan liggen.
Recreatie/epic shit/hipster shit:
3 à 4 tripjes van 1-3 weken plannen.
Work hard, play hard! Aan het einde van elk kwartaal lijkt het me mooi om een tripje te maken. Ik zal tijdens deze vakanties wel aan mijn strategie blijven werken, poker zal echter op een laag pitje staan.
Ik ben nog niet zeker wat voor invulling dit precies zal krijgen. Ergens 6 weken heengaan op een werkvakantie klinkt ook wel goed.
Ik zit er nu over na te denken om eind maart  voor 2 à 3 weken richting Thailand  te gaan om te duiken/kickboksen. Over wat ik precies wil gaan doen dit jaar moet ik de komende maand nog een aantal keuzes maken.

Fitness:
4x per week GYM
Ontwikkeling:
1 boek lezen per 2 weken, minimaal 6 bookreviews op mijn blog zetten en podcasts blijven luisteren.
Social life:
3 sociale activiteiten per week met vrienden/familie
Good hunting!

Floris van der Ven:

‘Focus je op hoofdzaken en creëer vandaaruit momentum om stapje voor stapje te groeien, dus niet met sprongen tegelijk! ‘

Tim Ferris:

The good new years resolution is better than the perfect one that you are gonna quit after two weeks.’

Hal Elrod:

‘Focus on progress not perfection.’

1 Reactie

  1. JW 4 jaar geleden

    Mooie doelen voor 2016/17. Ik kijk uit naar de personal development vids!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>