Blog update begin maart: Time to move up!

Blog update begin maart: Time to move up!

20151123_094436

Over het algemeen ben ik erg tevreden. Ik heb mooie vooruitgang geboekt op veel punten, goede werk-ethiek gehad en mijn zelfdiscipline was solide. Als ik de komende maand bepaalde punten iets slimmer zou kunnen aanpakken, zou dat enorm nice zijn. Voordat ik het daarover ga hebben, zal ik eerst iets dieper ingaan op februari!

De grind ✓

Poker ging aardig goed. Tevreden over mijn spel en ook over mijn volume. Belangrijkste realisatie was, dat ik me steeds moeilijker kan motiveren voor de lagere limieten, die ik speel. Ik wist dit eigenlijk al een tijdje, maar het kwartje is nu echt goed gevallen. Ik maak meer fouten op 400nl dan op 2knl. Op 2knl heb ik veel betere focus en speel ik nooit op de autopiloot. Ook maak ik vrijwel nooit een slechte, grote bluf, omdat als ik mijn hele stack er in gooi, ik altijd super goed nadenk of dit de meest optimale move is. Het is niet het geld wat een hogere focus geeft, maar vooral de consequenties. Ik weet dat, als ik op 2knl een tilt-sessie heb en 5 buyins verlies, dit een groot gevolg zal hebben voor mijn maandresultaat. En dat ik tig uren moet spelen, om dat geld met mijn hourly weer terug te winnen. Op 400nl heeft het niet zo’n grote invloed natuurlijk. Ik heb deze maand 1 aardige tilt-sessie gehad op 400nl en dat was natuurlijk doodzonde. De komende maand ga ik sowieso proberen om zo min mogelijk 400nl te spelen door mijn actie over meer sites te spreiden. Ook zal ik extra scherp op mijn spel zijn op 400 en 600nl. Ik hoop dat de bewustwording het probleem gedeeltelijk zal oplossen. Ik zal wel wat 400nl blijven spelen, aangezien ik het fijn vind om de swings er een beetje uit te halen. Al ben ik wel van plan om die stakes steeds meer uit mijn routine te halen en langzaam maar zeker up te moven van 400-2k naar 1k-5k. Zodra iets niet meer uitdagend is, gaat de lol er tenslotte snel vanaf.

Subdoelen:

4x per week gym ✓
Bankdrukken en optrekken verbeteren waren mijn gymdoelen. Ik merk dat dit niet heel erg makkelijk meer gaat. Ik heb 1 x 5 herhalingen 100kg gebankdrukt. En bij het optrekken was de beste set 10 x. Ik begon deze maand op 4×100 en 8 reps herhalingen. Dus wel iets van progressie gemaakt. Maar zonder van deze doelen echt mijn focus te maken, zie ik mezelf hier niet echt veel progressie meer in maken. Vanaf nu is mijn doel ook veranderd naar instant houden vs. progressie, als het gaat om kracht.

Elke avond 15 minuten lezen:
Nogal gefaald, ongeveer de helft van de avonden dit gedaan.

Maart

In maart en april zal de focus nog steeds veel op de grind liggen. Er verandert dus niet zoveel vergeleken met de afgelopen maand. Ik zal me echter meer gaan focussen op zaken, die me beter zullen laten presteren en daardoor superbelangrijk zijn. Ik merkte dat ik in februari te veel met werk ben bezig geweest. Naast pokeren en strategie ben ik ook nog met een ander project bezig. En al deze bezigheden bij elkaar kosten veel tijd. Natuurlijk prima, want met hard werken is tenslotte niets mis. Maar je moet het wel slim aanpakken. In veel gevallen was ik te vaak te hard aan het werk, maar dus niet op een slimme manier. Daar moet dus echt verandering in komen. Af en toe een complete dag vrij is noodzakelijk om optimaal te presteren en dat heb ik te weinig gedaan. De laatste maand heb ik mezelf af en toe te hard gepusht en kwam er te veel stress naar boven, werd ik onrustig, ging slechter slapen, etc. etc. Dit is een steeds terugkerend probleem. Als ik bijv. van 40 uur per week naar 50 uur ga, betekent dit natuurlijk niet 10 extra productieve uren. In de eerste 2 uur van de dag, als ik helemaal fris ben, krijg ik meer gedaan dan tijdens de laatste uren, als ik redelijk moe ben. Nou is dat natuurlijk geen drama. Maar als je met extra werk er meer op achteruit gaat dan vooruit, ben je natuurlijk slecht bezig.
Als ik bijv. besluit om nog ff 2 uur door te werken en daardoor te laat ga slapen, kan het zomaar zijn, dat die 2 extra uren de dag daarna verlies opleveren. Er zaten in februari echt een aantal van dat soort dagen bij, dat ik gestrest was en erg slecht sliep en dat breekt me dan op.

Deze nieuwe maand ga ik me focussen op maximale output en zal ik dat goed monitoren. Verplichte rust, ook al zit ik in een lekkere flow, is soms wat daarbij hoort. Zoals ik al zei, soms is ontspannen de slimme keus, zelfs als je meer gedaan wilt krijgen.
Begrijp me niet verkeerd, als je nooit het idee hebt dat je overwerkt bent, dan geldt deze valkuil niet voor jou. Maar ik denk dat veel pokerspelers zich wel herkennen in het feit dat je soms ff de balans kwijtraakt.

Slapen:

Dit is mijn grootste productiviteitskiller. Als ik 2 nachten goed geslapen heb, werkt mijn brein zoveel beter dan na 2 korte nachtjes. Cognitieve functies gaan achteruit, wilskracht down the drain, voel me minder goed en moet me er veel meer toe zetten om shit gedaan te krijgen.
Dit is vaak de eerste dominosteen in het rijtje. Als je een dag fris begint en lekker momentum hebt, wordt het meestal een topdag. Als je moe wakker wordt, is het voor mij vaak precies andersom.
Vast ritme
Om 22:00 uur werk klaar, 23:00 uur in bed. 08:00 uur wakker.
Nachtritueel
Als ik mijn gedachten niet tot rust kan brengen, of door poker te veel adrenaline heb, is mijn slaap niet echt van hoge kwaliteit en heb ik 9 uur nodig. Soms functioneer ik ook top met 7,5 à 8 uur, maar dan was het zonder ‘s-nachts wakker te worden.

  • Laatste uur ontspanning/warme douche.
  • Laatste uur geen computerschermen meer aan en geen mentale activiteiten.
  • Korte meditatie voor het slapen gaan. Ik gebruik hier de app Isleepeasy voor.

Voor mensen die ook meer slaap van betere  kwaliteit willen zou ik dit artikel echt enorm aanraden!
http://theshawnstevensonmodel.com/sleep-problems-tips/

Pokerdoelen:

35k handen
20 Strategie sessie doen van gemiddeld 2 uur.

Iedereen succes aan de tafels!

Peace

floris buyin graph

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>